Het is 8 maart en Internationale Vrouwendag terwijl ik dit stukje tik over een supersterk staaltje ‘girlpower’. Ik heb ooit zelf een crowdfund-campagne begeleid en een half miljoen bij elkaar verzameld voor de lancering van een familiefilm. Ik kan je zeggen dat dat niet gemakkelijk is. Maar deze nonnen uit ‘Gers’, een departement in Zuidwest-Frankrijk vlakbij Toulouse, doen het met schijnbaar groot gemak.

 

 De 32 Soeurs (Zusters) van l’Abbaye de Boulaur met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar hebben grootse plannen. In vier tranches willen ze 4,5 miljoen euro ophalen om het klooster en de bijbehorende landerijen klaar te stomen voor een duurzame toekomst. De eerste tranche van 1 miljoen euro voor de bouw van een ultramoderne ‘grange’ (stal) is in minder dan 10 dagen behaald.

Met het geld willen ze hun productie van biologische kaas, confiture de cournouilles et pâté verviervoudigen. Daarnaast gaan ze cursussen geven over duurzame veeteelt en ontvangen ze bezoekers die hun producten kopen of die eventueel willen overnachten in het klooster om een echte retreat doen. 

De nonnen geloven in god en in social media

Regelmatig tweeten de nonnen over de voortgang van de werkzaamheden op Instagram en Facebook waar ze duizenden volgers hebben. Ze maakten een promotiefilm voor de crowdfundcampagne, stonden in allerlei bladen en kregen zelfs een item in het Franse 8-uur journaal.

taaltrainingen

Girlpower en samenwerken

 

Jongeren met een tussenjaar kunnen ook meehelpen. De Zusters leren ze om met hun handen te werken en iets te bouwen voor de eeuwigheid. Want dat is de bedoeling. Het nieuwe bijgebouw moet generaties meegaan, net als het klooster uit de 13e eeuw.

 

Wat zo leuk is aan dit verhaal is dat deze nonnen geloven in wat ze doen. En als je ergens in gelooft, lukt het. En als je goed kunt samenwerken, lukt het zeker. Ik geloof dat iedereen zijn of haar communicatie kan verbeteren en daarmee beter kan samenwerken met anderen. Wil je ook beter samenwerken? Meld je dan aan voor een taaltraining met een van onze fantastische taaltrainers.

 

Bronnen:

https://www.credofunding.fr/fr/grange21-boulaur

https://www.boulaur.org/

https://www.facebook.com/abbaye.boulaur

https://www.instagram.com/abbayedeboulaur/

https://www.lci.fr/population/la-start-up-des-nonnes-du-gers-cartonne-2166774.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1602430316

Fabienne van Dillen

Fabienne van Dillen

Language & Business Coach ? Communication Expert FR-NL ? Improves communication ? Improves business results ?fabienne@cestfab.com

I am the founder of C’est Fab, the language and consultancy agency for professionals and companies who want to improve their communication. If you want to do business in another country, it is wise to be well prepared. We help companies and professionals to communicate more successfully in French and Dutch.

I am bilingual French – Dutch and lived, studied and worked in both France and The Netherlands for many years. I have a passion for languages and cultures and I love helping people to become more fluent and convincing in a foreign language.

Contact

+31 (0) 6 39 83 59 42
Fabienne van Dillen